Coaching van kinderen van gescheiden ouders

Kinderen van gescheiden ouders

Hoe vaak komt het niet voor dat enige weken maanden na de scheiding de kinderen ineens dwars gaan liggen? Of je wordt door school gebeld dat het niet goed gaat?

Als dit herkenbaar is dan is kindermediation via “keukentafel gesprekken” aan te bevelen.  Dit gesprek is met u, uw kinderen en de mediator. Niet om elkaar verwijten te maken maar in de trant van, wat heeft ons kind van ons nodig. Soms willen ze alleen maar horen dat het niet hun schuld is en dat jullie nog even veel van ze houden.

Kinderen en scheiden

Ongeveer 70.000 maken ieder jaar een scheiding mee. Van alle scheidingen loopt 20% uit op een rechtszaak (vechtscheiding). Dit heeft een grote impact op de kinderen. Maar ook als de scheiding in goed overleg tot stand komt, is dit voor kinderen een grote gebeurtenis. Vaak krijgen de kinderen een nieuw huis, ze moeten wennen aan de omgangsregeling en misschien aan nieuwe partners.

Het is goed daar met uw kinderen bij stil te staan via kindermediation. Zowel tijdens de scheiding als erna. Bijvoorbeeld een half of heel jaar na de scheiding. Hoe bevalt het nieuwe huis? Hoe vinden de kinderen het ouderschapsplan dat is opgesteld? Op deze manier zorgt u ervoor dat uw kinderen niet of het minst te lijden hebben van de scheiding.

 

 

 

Het nut van Wandelcoaching

Lopen in de natuur

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel buiten lopen in de natuur (vitamine G) minder last hebben van stress, hartritmestoornissen, angststoornissen en zelfs diabetes. Daarom is wandelcoaching nuttig en gezond tegelijk.

Lopen en de hersenen

Door te lopen stimuleer je niet alleen het lichaam, maar ook de geest. Je zult ervaren dat het makkelijker is na te denken over zaken en dat het makkelijker is erover te praten. Problemen loop je letterlijk los. Waardoor wat vast lijkt te zitten ineens weer in beweging komt.

Wandelcoach Marion

Marion heeft ruime coachervaring met als specialisme scheidingen. Marion kan goed luisteren en zorgt ervoor dat jij zelf problemen weet te onderkennen, maar nog belangrijker dat je weer weet welke nieuwe stappen te nemen.